ANDREA ANTİNORİ’DEN BALİNALAR HAKKINDA BENZERSİZ BİR ÇALIŞMA: BİR BALİNA KİTABI


Birçok çocuk kitabında imzası bulunan İtalyan çizer Andrea Antinori, anlaşılır bir dille alternatif bir bakış açısı sunan metni ve müthiş kara kalem çizimleriyle okuru balinaların büyüleyici dünyasına götürüyor. Sayısız efsaneye ilham veren ve dünya edebiyat tarihinin en önemli figürlerinden biri olan balinalar hakkındaki her şey BİR BALİNA KİTABI’nda!



Balinalar, insanlık tarihi boyunca kutsal kitaplardan romanlara kadar pek çok farklı kaynakta karşımıza çıktı. Fakat balinaları gerçekten tanıyor muyuz? Ne yerler, nerede yaşarlar, kaç tür balina vardır, biliyor muyuz?



Dünya edebiyat tarihinin en önemli figürlerinden biri olan balinalar hakkındaki her şeyi bu kitapta bulacaksınız. Tamamı tek renkli, kara kalem çizimlerden oluşan Bir Balina Kitabı, bilimsel bir yaklaşımla okura “alternatif” bakış açısı sunuyor. Yediden yetmişe herkesin ilgisini okyanusların dev canlısına çekmeye çalışan kitap, balinalar hakkındaki söylenceleri ortadan kaldırarak onların yaşam biçimine ve davranışlarına odaklanıyor. Tıpkı gerçek doğa bilimcilerinin yaptığı gibi, işin özüne inerek gerçekleri aktarıyor.





Künye:
Yazan ve Resimleyen: Andrea Antinori
Çeviren: Öykü Yağcı
Yaş aralığı: 9 yaş üzeri
Sayfa sayısı: 64 sayfa – İnce kapak
Baskı yılı: 2018
ISBN: 9786056877209

Andrea Antinori
1992’de İtalya’nın Recanati kasabasında dünyaya gelen Andrea Antinori, çocukluğunu ve gençlik yıllarını Bologna’da geçirdi. Urbino’daki ISIA sanat okulunda grafik tasarım okuduktan sonra iki yıllık bir çizim kursuna katıldı ve bu sürenin altı ayını Barcelona’daki Escola Massana sanat okulunda geçirdi. Milano’da çıkan Nurant adlı dergide üç çalışmasının yayımlanmasının ardından çeşitli yayınevleri için çizim yapmaya başlayan Antinori, çocuklara yönelik pek çok atölye düzenliyor.

Öykü Yağcı
1980’de Ankara’da doğdu. İ.Ü. İngiliz Dili ve Edebiyatı lisansının ardından LSE’de Sosyal Antropoloji lisans üstü eğitimini tamamladı. BMMYK, 5n1k, İZ TV ve Marjinal Porter Novelli’de sırasıyla stajyer, muhabir/haber asistanı, belgesel yapımcısı, çevirmen/metin yazarı olarak çalıştıktan sonra Sınır Tanımayan Doktorlar’a (MSF) katıldı. Halihazırda MSF’in Türkiye’deki medya ve iletişim faaliyetlerini yürütüyor ve esaret altındaki hayvanların özgürlüğü için Yunuslara Özgürlük Platformu’nun sözcülüğünü yapıyor. Kediler, köpekler, kuşlar ve bitkilerle çevrili bir dünyada eşiyle yaşıyor. 
MEAV Yayıncılık
www.meav.com.tr
instagram.com/meavyayincilik
facebook.com/ meavyayincilik

Yorumlar

Popüler Yayınlar