Soso'nun Kompost Günlüğü

SOLUCAN SOSO, ÇOCUKLARI

GERİ DÖNÜŞÜMLE TANIŞTIRIYOR

 

Aslında her gün yediklerimizin artıklarıyla kolayca kompost, yani doğal gübre, yapabileceğimizi biliyor musunuz? Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlananSoso’nun Kompost Kitabı’nda küçük solucan Soso, hayat hikâyesini anlatıyor, biz de bitkiler için çok faydalı olan bu doğal gübrenin nasıl yapılabileceğini öğreniyoruz. Böylece çocuklar küçük yaşta geri dönüşüm ile tanışmış oluyor.



 

Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan Soso’nun Kompost Kitabı, minik bir solucanın eğlenceli hikâyesi aracılığıyla, çocuklara küçük yaşta çevre bilinci kazandırırken, geri dönüşüme nasıl katkıda bulunabileceklerini öğretiyor.

Soso, bir apartmanın arka bahçesindeki sandıkta yaşayan küçük bir solucan. Nil adındaki küçük bir kız her öğünden sonra yiyecek artıklarını sandığına atarak onu besliyor. Çünkü Soso bir kompost sandığında yaşıyor!

 

YEMEK ARTIKLARI ÇÖPE DEĞİL, KOMPOST SANDIĞINA

 

Soso’nun Kompost Kitabı’nda solucan Soso bize hayat hikâyesini anlatıyor ve biz de bu sırada nasıl kompost yapabileceğimizi, bitkiler için çok faydalı olan bu doğal gübrenin ne işe yaradığını ve nasıl yapıldığını öğreniyoruz.

Kitabın yazarı Sima Özkan, aslında her gün yediklerimizin artıklarıyla kolayca kompost yapabileceğimizi, küçük yaştaki çocuklara basit bir dille anlatıyor. Kompost sayesinde doğanın kendini sürekli yenilediğini öğreniyor, evimizin arka bahçesinde veya balkonda yapabileceğimiz bu bilimsel deneyle bu duruma tanık oluyoruz. Çocuklar da evde veya okullarında kompost yapmayı deneyerek küçük yaşta geri dönüşüm ile tanışmış oluyorlar.

 




 

Yazan: Sima Özkan

Resimleyen: Orhan Ata

Türü: Resimli Etkinlik Kitabı

Yaş Grubu: 5 yaş ve üzeri

Ölçü: 26 x 22 cm

Sayfa Sayısı: 32

ISBN: 978-605-2079-13-3


Yorumlar

Popüler Yayınlar