ŞAPKADAN ÇIKAN SÜRPRİZ BALIK VE BALIĞI ÖZLEYEN DENİZ


DENİZE DÜŞEN ŞAPKADAN ÇIKAN

BALIK VE DOĞAYA SAYGI



Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan Şapkadaki Balık, denize düşen şapkadan çıkan sürpriz bir balığın ve balığı özleyen denizin öyküsünü anlatıyor… Yazar Melek Özlem Sezer bu kitabında, doğadaki her canlının yaşamına saygı göstermenin ne kadar önemli olduğunu, seslerle örülü yalın bir dille anlatıyor. Deniz Üçbaşaran’ın büyülü çizimleri ise okurları masmavi kumsallara götürüyor.







Sıcak bir yaz günü kalabalık bir aile deniz kenarında piknik yapmaktadır. Birden büyükbabanın şapkası denize düşer, şapkayı çıkardıklarında içinde birazcık kum, birazcık yosun, bir de kıpır kıpır, minicik kırmızı bir balık vardır. Ne yapacağını bilemeyen aile, bu kırmızı balığı bardağa koydukları gibi eve getirir. Ama balık, denizi özlemektedir... Evdekiler her sabah denizden gelen bir sürprizle uyanır: Bir gece deniz tuzu her yanı kaplamış, başka bir gece yosunlar dört bir yana saçılmıştır.







DOĞADAKİ HER YAŞAMA SAYGI

Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan Şapkadaki Balık, denize düşen şapkadan çıkan sürpriz bir balığın öyküsüyle canlıların doğal yaşamına saygı duymanın önemine değiniyor… Yazar Melek Özlem Sezer bu kitabında, doğadaki her canlının yaşamına saygı göstermenin ne kadar önemli olduğunu, seslerle örülü yalın bir dille anlatıyor. Deniz Üçbaşaran’ın büyülü çizimleri ise okurları masmavi kumsallara götürüyor.








Künye:



Yazan: Melek Özlem Sezer

Resimleyen: Deniz Üçbaşaran

Türü: Resimli Öykü

Yaş Grubu: 4 yaş ve üzeri

Ölçü: 22 x 28 cm

Sayfa Sayısı: 36

ISBN: 978-605-2079-19-5



Melek Özlem Sezer şair, senarist ve çocuk edebiyatı yazarı. Şiirleri, halkbilim alanındaki araştırması ve senaryolarından biri, Türkiye’de verilen beş önemli ödüle değer bulundu. Toplumsal meseleleri neşeli, oyunbaz ve şiirsel bir dille ele alan çalışmaları, çocuklara olduğu kadar büyüklere de hitap ediyor. Ayrıca hayatın farklı yönlerini analiz etme, eleştirel düşünme ve bireysel özgürlüğü kazanma yeteneğini arttırıyor. Sıkça ele aldığı konular arasında, evrensel değerler, önyargılar, çocuklarla yetişkinler arasındaki ilişkiler yer alıyor.



Deniz Üçbaşaran, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında özgün kartpostal çalışmaları yaptı ve ürettiklerini profesyonel anlamda değerlendirmeye ilk kez bu yıllarda başladı. Uzun süre İstanbul ve İzmir’de reklamcılık sektöründe sanat yönetmeni olarak çalıştı. Resimlediği ilk çocuk kitabı 2003 yılında yayımlandı.

Deniz Üçbaşaran’ın farklı yayınevlerinden yayımlanmış onlarca çocuk kitabı bulunuyor. Şimdi İzmir’de yaşıyor ve serbest illüstratör olarak çalışıyor. Piraye’nin Bir Günü isimli kitabı Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği tarafından 2014’ün En İyi Resimli Öykü Kitabı seçildi. 2016 İBBY Onur Listesi’ne girdi.





SEV Yayıncılık:

SEV Yayıncılık, kökleri 1861 yılında yayımlanan ilk İngilizce-Türkçe Redhouse sözlüklere kadar uzanan köklü bir yayıncılık geleneğine sahiptir. Bugün Redhouse markası altında onlarca çeşit sözlük ve eğitim aracı yayımlarken, Redhouse Kidz markasıyla çocuk kitapları yayıncılığı alanında önemli yayınevleri arasında yer alıyor.





facebook.com/RedhouseYayinlari   


Yorumlar

Popüler Yayınlar