BİR EVVEL ZAMAN MASALI OKÇUNUN SİHİRLİ LİRİ


BÜYÜLÜ LİRİN EŞLİĞİNDE

EVVEL ZAMANLARA YOLCULUK



Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan Okçunun Sihirli Liri, büyülü lirin eşliğinde akıp gidiyor ve ipekböcekleriyle, gelinciklerle dolu bir bahçeye götürüyor okurları. Penelope serisi ile çok sevilen Göknur Birincioğlu’nun yeni kitabı, bilge bir okçunun, ok geçirmez ipek pelerinler örülmesine vesile olduğu bir evvel zaman masalı. Yetenekli çizer Maria Brzozowska’nın dantel gibi işlenmiş çizimleri ise bu destansı masala ayrı bir güzellik katıyor.







Gözleri görmeyen ama hedefini hep on ikiden vuran bir okçu başlatır masalımızı. Usta bir okçu, okun yaydan çıktığı andaki sese öyle tutkundur ki tıpatıp bu sesi çıkaracak bir lir yapar bir gün. Gelinciklerle dolu bir bahçede bu büyülü liri çalarken, ipek sesli bir kadın çıkagelir ve başlar şarkılar söylemeye. Kadının sesine vurulan okçu, liri ona hediye eder.





Dantel adındaki bu kadın eski bir sarayda, ipek dokuyan örücülerle birlikte yaşamaktadır. Örücüler Dantel’in ve lirin sesi eşliğinde ipek dokumaya başlayınca, kralın ordusu için yaptıkları ipek pelerinleri hiçbir ok delip geçemez. Lirin büyüsüyle yenilmez bir ordu ortaya çıkar. Kral da bunun farkındadır ve gücüne güç katmak için pelerinleri bir silaha dönüştürüverir. Gelincikler solar, lirli şarkılar artık söylenmez olur. Kadife sesli bir kadının söylediği şarkılarla, ninnilerle başlayan bu masala, Gelincik adındaki hassas kalpli bir kız yön verecektir... 





BÜYÜLÜ ÇİZİM DESTANSI ANLATIM



Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan Okçunun Sihirli Liri, dut yapraklarıyla beslenen ipekböceklerinden, ok geçirmez ipek pelerinlere ve oradan da gökyüzüne uzanan bir masal. Bilge bir okçunun, ok geçirmez ipek pelerinler örülmesine vesile olduğu bir evvel zaman masalı.



Penelope serisi ile çok sevilen Göknur Birincioğlu’nun yazdığı bu masal, büyülü lirin eşliğinde akıp gidiyor ve ipekböcekleriyle, gelinciklerle dolu bir bahçeye götürüyor bizleri. Yetenekli çizer Maria Brzozowska’nın dantel gibi işlenmiş çizimlerine ise bakmaya doyamayacaksınız.



Okçunun Sihirli Lir i

Yazan: Göknur Birincioğlu
Resimleyen: Maria Brzozowska
Türü: Resimli Öykü
Yaş Grubu: 5 yaş ve üzeri
Ölçü: 18,5 x 25 cm
Sayfa Sayısı: 40
ISBN: 978-605-2079-28-7

Yorumlar

Popüler Yayınlar