UMUTLU BİR GENÇLİK ROMANI: İSTASYON ÇOCUKLARI










Bir istasyon kasabasında beş arkadaş, istasyonda birkaç dakika duraklayan trenlerin yolcularına bir şeyler satmak için bir araya geliyorlar. Biri ev geçindiriyor, biri bilgisayar almak için para biriktiriyor. Hayalleri farklı, hayal kırıklıkları farklı. Ama hepsi çocuk gülüşleriyle hayata meydan okuyor. Macerası eksik olmayan yaşamlarında, bazen verdikleri kararları sorgulamak için, bazen birbirlerinden güç almak için bir sığınağa dönüşüyor istasyon. Her kaçan tren, akıllarında kalıyor...





UMUTLU BİR GENÇLİK ROMANI

Usta yazar Mustafa Hakkı Kurt, yeni bir ilkgençlik romanıyla okurlarıyla buluşuyor. Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan İstasyon Çocukları, 2017 yılında Yeşil Çekirgeler Zamanı romanıyla KYÖV (Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı) Çocuk Edebiyatı Ödülü’nü alan Mustafa Hakkı Kurt’tan, akıcı kurgusuyla umutlu bir gençlik romanı. Günümüzde büyükşehirlerde unutulmaya yüz tutan dostlukları, değerleri hatırlatan İstasyon Çocukları, birbirinden naif karakterleri, edebi anlatımı ve akıcılığıyla okuru daha ilk satırdan sarıp sarmalıyor.







İstasyon Çocukları



Yazan: Mustafa Hakkı Kurt

Türü: Gençlik Edebiyatı

Yaş Grubu: 10 yaş ve üzeri

Ölçü: 13,5 x 19,5 cm

Sayfa Sayısı: 144

ISBN: 978-605-2079-27-0

Fiyatı: 17 TL





MUSTAFA HAKKI KURT

1954 yılında Urfa’da doğdu. Çeşitli okullarda Türkçe ve Edebiyat öğretmenliği yaptı. İlk öyküleri Varlık, Sanat Olayı ve Karşı gibi dergilerde yayımlandı. Mayınlarda adlı öykü kitabıyla Akademi Kitabevi Öykü Başarı Ödülü’nü aldı. Dünyanın Üç Yerinden adlı kitabından sonra ilk ve ortaokullar için dilbilgisi kitapları yazdı. Son yıllarda sadece çocuk ve gençlik romanları yazıyor.

2017 yılında Yeşil Çekirgeler Zamanı romanıyla KYÖV (Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı) Çocuk Edebiyatı Ödülü’nü alan yazarın bugüne kadar yayımlanmış çocuk ve gençlik kitapları şunlardır: Taş Devrinde Bir Gün (2011), Zigguratlar Ülkesinde (2011), Dinozorlar Arasında (2012), Piramitler
Ülkesinde (2012), Buz Devrinde (2012), Ortaçağın Ortasında (2013), Süper Kahraman Aranıyor (2013), Benim Adım Nili (2014), Metal Böcek (2014), Hay Bin Kunduz (2015), Bu Dünyalılar Bir Âlem (Redhouse Kidz, 2015), Masallar Ülkesinde (2016), Kafası Karışık Meloş Hanım (2016), Yeşil Çekirgeler Zamanı (Redhouse Kidz, 2017), Bizim Evin Halleri (2018), İstasyon Çocukları (Redhouse Kidz, 2018).





SEV Yayıncılık:

SEV Yayıncılık, kökleri 1861 yılında yayımlanan ilk İngilizce-Türkçe Redhouse sözlüklere kadar uzanan köklü bir yayıncılık geleneğine sahiptir. Bugün Redhouse markası altında onlarca çeşit sözlük ve eğitim aracı yayımlarken, Redhouse Kidz markasıyla çocuk kitapları yayıncılığı alanında önemli yayınevleri arasında yer alıyor.





Yorumlar

Popüler Yayınlar