ASHLEY SPIRES’TAN YİNE KAHKAHA DOLU BİR KİTAP: KOCAAYAK LARF!


Binky serisi ve Bücür Bora'yla tanıyıp çok sevdiğiniz, kitapları dünya çapında onlarca dile çevrilen Ashley Spires’ın en eğlenceli kitaplarından Kocaayak Larf, şimdi Türkçe olarak okurlarıyla buluşuyor.





O, bahçesiyle ilgilenmeyi, ormanda yürüyüşler yapmayı seven ve çamaşırlarını yalnızca çarşamba günleri yıkayan, tüylü, boyu iki metreden uzun, vejetaryen bir kocaayak. Varlığından kimsenin haberi yokmuş gibi hissediyor ama bu durumdan şikayetçi değil. Tavşanı Eric’le mutlu mesut bir hayat sürerken, öyle bir şeyin farkına varıyor ki, bu her şeyi değiştiriyor. Yani, hemen hemen her şeyi! 

Üstün gözlem yeteneği ve tadına doyulmaz mizah anlayışıyla büyük küçük birçok okurun gönlünü fetheden Ashley Spires’ın yazıp resimlediği Kocaayak Larf’ı çok seveceksiniz!





“Müthiş bir resimli kitap. Zamanlaması iyi ayarlanmış kıkırdamalar ve sevimli yaratıklar sizi bol bol gülümsetecek.” – Booklist 





Künye:                  

Yazan ve Resimleyen: Ashley Spires

Çeviren: Erinç Karakan

Yaş aralığı: 3 yaş üzeri

Sayfa sayısı: 32 sayfa - İnce  kapak

Baskı yılı: 2018

ISBN: 9786056877216





Ashley Spires

British Columbia kıyısındaki Tsawwassen isimli küçük bir kasabada; iki ebeveyni, bir ablası, sekiz kedisi, bir köpeği ve ara sıra uğrayan semenderi ile beraber büyüdü. Kısa bir süre için de olsa geleceğinin animasyon olduğunu düşündü ama sonra fotoğrafçılığa yöneldi. Kitap yaratma kurslarına devam ederken illüstrasyon dünyasına gözlerini açtı ve asla geri dönmedi. Binky gibi Ashley de böceklerden pek hoşlanmıyor ama onları nadiren yiyor.

Erinç Karakan

1980 doğumlu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Başkent Üniversitesi'nde tamamladı. Yaklaşık 10 yıl boyunca Türkiye’nin önde gelen hastanelerinde yönetici olarak çalıştıktan sonra sektör değiştirdi. Oğlu Derin’e kitap okumaya başlamasıyla birlikte çocuk kitapları dünyasına girdi. Çevirilerden memnun olmaması üzerine bu işe musallat oldu. Bücür Bora’yı İngilizce’den Türkçe’ye bir yelkenlide çevirdiği için anlamsız bir mutluluk içinde... Sanıyor ki her kitabı konusunun geçtiği yerde çevirecek! Aklı beş karış havada, bu iş için biçilmiş kaftan.

Yorumlar

Popüler Yayınlar